Social

Un centru de apel din capitală, în vizorul oamenilor legii pentru evaziune fiscală

Evaziune fiscală de aproape nouă milioane de lei. Administratorul unui centru de apel din Chișinău, care presta servicii în Statele Unite ale Americii, este cercetat penal pentru că ar fi indicat în documentele contabile date denaturate. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), schema ar fi fost implementată în anii 2021-2022.

Potrivit sursei citate, schema ar fi fost implementată atunci când compania acorda servicii de dispecerat pentru activități de expediție și logistică unei companii din SUA, inclusiv pentru șoferii de tir.

„Administratorul companiei din Moldova ar fi indicat în documentele contabile date vădit denaturate, inclusiv cu privire la cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, precum și au tăinuit obiecte impozabile. Astfel, aceștia ar fi redus semnificativ suma impozitului pe venit reținut din salariu, a contribuției de asigurări sociale de stat obligatorii și a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală aferente anilor fiscali 2021-2022, însumat cumulativ la peste 8,6 milioane de lei”, precizează PCCOCS.

Totodată, oamenii legii au deconspirat și faptul că această companie ar fi acordat salarii în plic cu mult mai mari decât cele oficial declarate autorității fiscale.

În urma perchezițiilor desfășurate la oficiul companiei și la domiciliul conducătorului firmei, au fost ridicate documente contabile, fiscale și financiare, care vor fi cercetate.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat sechestru pe o mașină, în valoare de 600 de de mii de lei, care ar aparține administratorului firmei.

Citește mai mult