Sport

Milsami, ce gafă!

Lovitură de teatru în Cupa Republicii Moldova la fotbal! Zimbru Chișinău, echipă învinsă și eliminată aseară de Milsami Orhei, va obține calificarea în semifinalele competiției... „la masa verde”. Și asta pentru că gruparea orheiană a încălcat regulamentul.

Anna Rotary
Sursa: Anna Rotary

Minutul 90 al meciului retur dinte Zimbru și Milsami. Vasile Luchița îl înlocuiește pe Henry Okebugwu, aceasta fiind a șasea modificare de jucători în timpul regulamentar din maximul de cinci permise de regulamentul competiției. Avea să fie lovitura fatală pentru Milsami, care până la urmă a câștigat cu 3:1 și ar fi trebuit să ajungă în semifinale. Bucuria echipei pregătite de Vladimir Gudev a durat doar câteva ore și asta pentru că oficialii Zimbrului au sesizat încălcarea regulamentului de către echipa din Orhei.

"Am făcut o contestație la Federația Moldovenească de Fotbal. Vom vedea ce decizie se va lua. E un lucru interesant: cum poți să faci 6 schimbări în loc de 5. Singura decizie pe care o vedem este să avem 3:0. Înfrângere tehnică pentru echipa adversă." a afirmat directorul tehnic al clubului de fotbal Zimbru Chișinău, Oleg Istrati.

Președintele Comitetului de Competiții, Anatolie Ostap, nu vede cum Milsami Orhei ar putea scăpa de sancțiune.

"În codul disciplinar este punctată concret sancțiunea pentru încălcarea regulamentului referitor la modificările de jucători. În acest caz sancțiunea este una clară: înfrângere tehnică tehnică pentru Milsami, ceea ce garantează accesul clubului de fotbal Zimbru în faza următoare." a declarat Ostap.

Milsami a reacționat printr-un comunicat de presă prin care recunoaște că a comis o gafă. Mai mult decât atât, gruparea orheiană se va conforma totalmente deciziei Comitetului de Disciplină și a inițiat o anchetă internă pentru a determina cine se face vinovat de eroarea comisă. Oficial, decizia va fi luată în urma întrunirii Comitetului de Disciplină, instanță ce va răspunde apelului depus de Zimbru. Astfel, în semifinalele Cupei Moldovei "galben - verzii" vor întâlni marea lor rivala, Sheriff Tiraspol, în "El Clasico de Moldova".

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult