Sport

Szoboszlai, creat pentru fotbal

Liderul din teren al echipei naționale de fotbal a Ungariei, Dominik Szoboszlai, visează la un EURO 2024 frumos. Star la FC Liverpool, jucătorul de 23 de ani consideră că turneul final din Germania poate să-i bulverseze cariera. Campionatul European se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1.

daveockop.com
Sursa: daveockop.com

Născut și crescut în Ungaria, Dominik Szoboszlai a fost creat pentru fotbal. A început la Fonix Gold, un club de fotbal înființat de tatăl său în orașul SekeșFehérvár.

"Acolo am crescut. M-am antrenat mai întâi cu băieți mai mari decât mine. Am trecut apoi la grupa mea de vârstă, apoi m-am pregătit din nou cu cei mai mari. Mă antrenam zilnic între 3 și 6 ore! Datorez foarte mult clubului Fonix, indiferent dacă m-a antrenat tatăl meu, ceilalți tehnicieni sau chiar proprietarii clubului. De câte ori am timp, îmi place să vizitez copiii care sunt încă acolo." spune Szoboszlai.

Poate părea un basm, dar aceasta este o poveste cu final fericit pentru mijlocașul naționalei Ungariei. În urmă cu 3 ani, a marcat golul ce a trimis echipa maghiară la EURO-2020, însă el a fost nevoit să rateze turneul final din cauza unei accidentări. Acum, la 23 de ani, își va conduce echipa la EURO-2024 în calitate de căpitan.

"Știam de la început ce obiectiv avem. Am jucat sigur încă din start și am câștigat grupa cu 4 puncte peste Serbia. Sunt foarte fericit." afirmă fotbalistul.

Ungaria s-a calificat la al treilea Campionat European consecutiv, și a fost repartizată în grupa A. Echipa condusă de Marco Rossi se va confrunta cu Scoția și Elveția, dar și cu gazda acestui turneul final, Germania. Campionatul European de fotbal se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult