Electorala

Alegeri locale noi și parțiale: CEC va deschide 13 secții de votare

În cele nouă localități, unde pe 19 mai vor avea loc alegeri locale noi și parțiale, vor fi deschise 13 secții de votare. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cele mai multe secții de votare, trei la număr, vor fi deschise în localitatea Cealîc, raionul Taraclia. Totodată, câte două secții de votare vor fi deschise în localitățile Tîrnova, raionul Dondușeni, și Bucovăț, raionul Strășeni.

În localitățile Sagaidac, raionul Cimișlia, Hănăsenii Noi, raionul Leova, Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Cotovscoe și Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia, va fi deschisă câte o secție de votare.

Amintim că, pe 19 mai, vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia, și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Totodată, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc din raionul Taraclia.

Citește mai mult