Social

Scandal la AIC: Pasagerii reveniți de la Moscova „au încercat să evite controlul vamal”

Au încercat să evite controlul vamal pe Aeroport, adresând cuvinte jignitoare la adresa funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră. Este vorba despre mai mulți pasageri care au revenit aseară de la Moscova, unde au participat la așa-numitul congres de creare a blocului Victoria. Serviciile de securitate de la Aeroport susțin că astfel au fost create perturbări în procesul de trecere a frontierei de stat.

Mai mulți pasageri reveniți ieri seară de la Moscova, unde au participat duminică la așa-numitul congres de creare a blocului Victoria, s-au plâns că ar fi fost ținuți nemotivat pe aeroport. Imagini de la fața locului, publicate pe rețelele sociale, arată că în timp ce unii pasageri s-au arătat nemulțumiți de activitatea polițiștilor de frontieră și de pretinse defecțiuni tehnice, alții au spus că au trecut controlul vamal fără probleme.

VOX: „ Au fost verificări minuțioase? - Nu, nu au fost. Totul e în regulă. - Ați fost interogat? - Nu, nu am fost. - Sistemul de verificare funcționa? - Da, desigur”.

Atât Poliția de Frontieră, cât și Serviciul Vamal au emis comunicate în care au menționat că pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia s-au opus și au încercat agresiv să eludeze controlul, jignind și provocând funcționarii vamali și polițiștii de frontieră.

„În legătură cu situația creată, în seara de 22 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, precizăm că au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră. S-a luat măsura îndepărtării acestora în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului. La fel, rezistența manifestată a determinat perturbări în procesul de trecere a frontierei de stat, generând aglomerație la alte curse sosite în Republica Moldova”, informează Poliția de Frontieră.

În comunicatele emise, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă călătorii să respecte ordinea publică în procedurile aeroportuare.

Citește mai mult