Sport

Doi frați din naționala Serbiei, pregătiți de EURO 2024

Au fost coechipieri în copilărie, dar abia în această vară vor fi din nou. Coechipieri la EURO 2024. Frații Vanja și Sergej Milinkovic-Savic sunt doi fotbaliști exponențiali ai naționalei Serbiei, care se pregătesc de turneul final din Germania, ce va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1.

*"- Care dintre voi este mai competitiv?

În copilărie, au jucat fotbal în curtea casei, ulterior și-au făcut debutul la nivel profesionist la același club - Vojvodina Novi Sad, însă apoi carierele lor au luat-o pe drumuri diferite. Frații Vanja și Sergej Milinkovic-Savic s-au reunit, totuși, la echipa națională, iar în această vară visul lor comun va deveni realitate. Vor juca la Campionatul European din Germania.

*"- Este o oportunitate rarisimă, deoarece jucăm împreună la echipa națională.

Serbia va debuta la EURO-2024 într-un meci în compania Angliei. După care, va urma reeditarea derby-ului balcanic de la EURO-2000, când Iugoslavia a înfruntat Slovenia. Acum e vorba de meciul dintre Serbia și Slovenia. Iar în ultimul meci din grupa C, Serbia va întâlni Danemarca lui Kasper Hjulmand.

"Trebuie să abordăm relaxat turneul final. Nimeni dintre noi nu a mai fost la EURO. Trebuie să fim cu capul limpede." spune Sergej Milinkovic-Savic.

Turneul final al Campionatului European de fotbal din Germania se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult