Social

A fost desemnat proiectul câștigător pentru noul sediu al Companiei „Teleradio-Moldova”

Compania „Teleradio-Moldova” anunță că proiectul companiei arhitecturale ARHI-STRAT DECO SRL a fost desemnat câștigător al concursului de soluții arhitecturale pentru viitorul sediu al radiodifuzorului public. La concurs au participat opt companii.

trm.md
Sursa: trm.md

„Conceptul propus de ARHI-STRAT DECO SRL reprezintă o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare ale Companiei „Teleradio-Moldova”. TRM se află într-un proces amplu de transformare, adaptându-se cerințelor și tehnologiilor moderne din domeniul mass-media. Noul sediu va oferi spații de lucru moderne, echipamente performante și un studio autonom, necesare pentru producțiile audiovizuale de anvergură”, se arată într-un comunicat al Companiei „Teleradio-Moldova”.

trm.md
Sursa: trm.md

Concursul de soluții arhitecturale pentru viitorul sediu al radiodifuzorului public a fost lansat pe 29 decembrie, anul trecut.

Viitorul sediu al instituției urmează a fi construit în următorii trei ani.

Pentru proiectarea noului sediu a fost alocat un teren de 2 hectare și jumătate, pe teritoriul actual al postului public de televiziune Moldova 1. Totodată, urmează să fie construit și un studio modern, de 1.000 de metri pătrați, precum și amenajat un scuar pentru filmări în aer liber.

Refacerea infrastructurii „Teleradio-Moldova”, care nu a beneficiat de câteva decenii de investiții capitale, este o parte importantă a strategiei de modernizare a instituției. Administrația Companiei „Teleradio-Moldova” a întreprins o serie de demersuri față de autorități și partenerii internaționali de dezvoltare pentru conjugarea eforturilor în vederea identificării fondurilor necesare pentru construcția unei noi clădiri a radioteleviziunii publice.

În anul 2022, Compania „Teleradio-Moldova” a semnat un Memorandum de înțelegere cu Radiodifuzorul Public din Georgia și o societate arhitecturală din orașul Tbilisi, care a permis preluarea cu titlu gratuit a proiectului de sediu și de studiouri de radio și televiziune.

trm.md
Sursa: trm.md
Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult