Economic

Carburanții, mai ieftini de Paște: cât vor costa benzina și motorina

Prețurile la benzină și motorină scad semnificativ. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că, după o perioadă de ieftinire doar a motorinei, săptămâna curentă și benzina a intrat într-o curbă descendentă a prețurilor de comercializare cu amănuntul la stațiile de alimentare.

În perioada 4-7 mai, un litru de benzină va costa 26 de lei și 17 bani, iar un litru de motorină va costa 21 de lei și 23 de bani.

Potrivit sursei citate, prețul motorinei a înregistrat o scădere constantă de la mijlocul lunii aprilie, diminuarea constituind 1,09 lei, iar prețul benzinei s-a micșorat în ultimele trei zile cu 0,23 lei per litru.

ANRE reamintește că în Republica Moldova nivelul prețurilor la produsele petroliere depinde de evoluțiile înregistrate pe piața internațională, fiind exclusă orice intervenție din partea companiilor petroliere în procesul de stabilire a acestora. Legislația actuală garantează consumatorilor că atât creșterile, cât și scăderile prețurilor de comercializare la benzină și motorină sunt în strictă corelare cu nivelul cotațiilor Platts pentru aceste produse.

Citește mai mult