Eurovision

Republica Moldova nu a trecut în finala Eurovision

UPDATE 00:20 Țările care s-au calificat în finală: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda și Luxemburg.

UPDATE 23:40 Start televoting. Fiecare telespectator poate vota de 20 de ori, însă nu poate acorda votul reprezentantului țării sale.

Astăzi, are loc prima semifinală a Eurovision Song Contest 2024 - unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale de pe continentul european. În această seară, la Malmo, sub numărul 11, va urca pe scenă reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Barbu, cu piesa - ”In The Middle”. Concertul poate fi urmărit în transmisiune directă la postul public de televiziune Moldova 1 și Radio Moldova.

Natalia Barbu ne reprezintă țara la Eurovision pentru a doua oară. Prestația din anul 2007 cu piesa „Fight” i-a adus locul 10.

Cetățenii moldoveni din țările participante în prima semifinală, precum și cei din Marea Britanie, Suedia și Germania - țări care au drept de vot în această etapă - pot vota prin SMS și aplicațiile oficiale Eurovision.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa „Soarele și Luna”. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa ”Hey mamma”.

În prima semifinală, alături de R. Moldova vor evolua alte 14 țări, conform următoarei ordini: Cipru, Serbia, Lituania, Irlanda, Ucraina, Polonia, Croația, Islanda, Slovenia, Finlanda, Azerbaidjan, Australia, Portugalia și Luxemburg.

Pe 7 și 9 mai, vor avea loc semifinalele, iar finala va fi pe 11 mai. Malmö găzduiește Concursul Muzical Eurovision pentru a treia oară, fiind adus aici și în 2013 de cântăreața Loreen, care a câștigat competiția de două ori. Suedia a câștigat Eurovision de șapte ori, depășind recordul deținut până anul trecut de Irlanda. Potrivit caselor de pariuri, lupta pentru victorie la Eurovision 2024 se va da între Elveția și Croația.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult