Eurovision

A doua semifinală Eurovision 2024: Lista țărilor care vor evolua

La Malmö, Suedia, are loc în această seară a doua semifinală a Concursului Eurovision Song Contest 2024. Pe scenă vor evolua reprezentanții din Malta, Albania, Grecia, Elveția, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia, San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia și Țările de Jos.

Printre țările care s-au calificat în Marea Finală din prima semifinală se numără: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda și Luxemburg.

Republica Moldova alături de Polonia, Islanda, Azerbaidjan și Australia au ratat calificarea și nu vor cânta pe scena de la Malmö în 11 mai.

Astfel, cele 10 echipe calificate din prima semifinală se vor alătura celor calificate din a doua semifinală (joi, 9 mai), precum și celor cinci țări mari și Suediei, campioana în exercițiu a concursului, în marea finală de sâmbătă, 11 mai.

Malmö găzduiește Concursul Muzical Eurovision pentru a treia oară, fiind adus aici și în 2013 de cântăreața Loreen, care a câștigat competiția de două ori.

Suedia a câștigat Eurovision de șapte ori, depășind recordul deținut până anul trecut de Irlanda.

Potrivit caselor de pariuri, lupta pentru victorie la Eurovision 2024 se va da între Elveția și Croația.

Citește mai mult