Eurovision

Marea Finală Eurovision. Ordinea evoluării celor 26 de artiști

În această seară, la Malmö, va avea loc Marea Finală a celei de-a 68-a ediții a concursului muzical Eurovision. În urma celor două semifinale s-au calificat 20 de țări, care s-au alăturat celor cinci țări mari și campioanei în vigoare a Concursului - Suedia. „Teleradio-Moldova” va transmite show-ul în direct, începând cu ora 22.

Ordinea de desfășurare a fost decisă la primele ore după cea de-a doua semifinală de joi seară de către producătorul Eurovision de anul acesta, postul suedez SVT. Astfel, prin tragere la sorți, Suedia va cânta piesa numărul 1 în Marea Finală.

Amintim că Natalia Barbu cu piesa ”In The Middle”, care a reprezentant Republica Moldova, nu s-a calificat în finala concursului Eurovision 2024.

Malmö găzduiește Concursul Muzical Eurovision pentru a treia oară, fiind adus aici și în 2013 de cântăreața Loreen, care a câștigat competiția de două ori. Suedia a câștigat Eurovision de șapte ori, depășind recordul deținut până anul trecut de Irlanda.

Potrivit caselor de pariuri, melodia Croației continuă să fie printre favorite la câștigarea trofeului, iar pe locul doi se află Elveția, urmată de Ucraina și Irlanda.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult