Social

Peste 2,3 milioane de lei, aduși prin contrabandă de la Moscova

O cauză penală a fost pornită privind contrabanda cu circa 130 de mii de dolari, peste 2,3 milioane de lei, aduși în țară de pasagerii sosiți de la Moscova, anunță Serviciul Vamal. Banii au fost introduși în țară de către călătorii a două curse avia, prin Istanbul, la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai.

Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii.

„Persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani”, precizează Serviciul Vamal.

Amintim că, pe 22 aprilie curent, peste 20 de milioane de lei au ridicat oamenii legii în urma a 135 de percheziții asupra persoanelor care au participat la crearea Blocului „Victoria”, condus de politicianul fugar, afiliat Moscovei, Ilan Șor. Banii ar fi fost prevăzuți pentru finanțarea ilegală a partidelor, a declarat procurorul-șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună. Acesta a precizat că perchezițiile au fost efectuate pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar, deocamdată, nicio persoană nu a fost reținută.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult