Social

Ziua Internațională a Familiei // Povestea de dragoste a soților Alexa din comuna Stăuceni

Dragostea, respectul și înțelegerea sunt pilonii unei familii puternice. De această părere sunt soții Inga și Roman Alexa din Stăuceni. În contextul Zilei Internaționale a Familiei, cuplul povestește că de-a lungul celor zece ani de căsătorie au avut de înfruntat mai multe provocări, dar au reușit doar împreună. Este motto-ul după care se conduc și acum și pe care îl cultivă și în cei trei copii pe care îi au.

„Pentru mine familia este cel mai scump și mai principal în viața ta. Majoritatea noi lucrăm, trăim, jertfim pentru familie ca să trăim o viața bună și plăcută în familia noastră”, a spus Roman Alexa.

„Iar pentru mine familia înseamnă ceva sfânt, în care deschid inima în orice timp și orice dorință eu știu că o să fie acceptată”, a spus soția bărbatului.

Inga și Roman Alexa s-au căsătorit acum zece ani și au trei copii: Samuel are 9 ani, Daniel 7 ani, iar cel mai mic Bogdan, are 4 ani. Roman este macaragiu iar Inga este asistent personal pentru Daniel, care are grad de dizabilitate.

„Trei băieți avem dintre care unul este cu dizabilitate, dar mulțumim Domnului pentru că îl avem și ne bucurăm, e o binecuvântare în casa noastră. Datorită acestui copil învățăm să avem răbdare, dragoste, el ne învață mai multe”, spune femeia.

Cei doi soți spun ca petrec mult timp cu băieții și încearcă să le asigure o copilărie cât mai fericită.

„ Eu sunt în clasa 2-a C. - Îți place la școală? - Da. - Ce obiect îți place mai mult? - Matematica, limba română”.

„Întrebăm mai mult de copii, ce vor ei și noi vedem dacă putem realiza facem, totul împreună. Dacă familia este unită trebuie să procedăm, să ne plimbăm, tot ce facem împreună”, menționează capul familiei.

Cei doi soți spun că secretul unei familii fericite este respectul.

Greutăți permanent ne vom întâlni cu ele, dar datorită înțelegerii în familie și comunicare mult contează. 00:47

„*Greutăți permanent ne vom întâlni cu ele, dar datorită înțelegerii în familie și comunicare mult contează. *”

„Tineri care vor să trăiască împreună în primul rând este de dorit ca să găsească a doua jumătate mai mult ca un ajutor, ca un prieten pentru că frumusețea trece, timpul trece dar trebuie să rămână cineva care o să te înțeleagă o să te ajute”.

Anual, la 15 mai este marcată Ziua Internațională a Familiei. Aceasta a fost instituită pentru a promova conștientizarea problemelor legate de familie, a proceselor sociale, economice și demografice care afectează familiile.

Valeria Tăbîrță

Valeria Tăbîrță

Autor

Citește mai mult