Sport

„Tricolorii”, chemați la datorie

Sergiu Cleșcenco, selecționerul echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova, a anunțat numele jucătorilor aflați în lista lărgită a stranierilor convocați pentru partidele amicale cu Cipru și Ucraina. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de postul public de televiziune Moldova 1.

fmf.md
Sursa: fmf.md

Principala noutate o reprezintă convocarea atacantului Dumitru Mandrîcenco. Acesta este legitimat la clubul lituanian FC Dainava, iar până acum a mai jucat la prima reprezentiva 5 meciuri în care a marcat un gol.

În vederea acestor două partide amicale, Cleșcenco a convocat toți fotbaliștii importanți, precum Vladislav Baboglo, Artur Crăciun, Vadim Rață, Ion Nicolăescu și Virgiu Postolachi.

Reamintim că ambele meciuri se vor juca la Chișinău, pe 8 și 11 iunie, cu începere de la ora 19:00. Partidele vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate la postul național de televiziune.

Selecționerul ucrainean Serhii Rebrov a anunțat lotul cu care va aborda turneul final al Campionatului European. Reprezentativa Ucrainei va veni la Chișinău cu toate vedetele în angrenaj. "Tricolorii" vor avea ca adversari nume importante din fotbalul european, cum ar fi Andrii Lunin, portarul lui Real Madrid, Oleksandr Zincenko de la Arsenal Londra, Mihailo Mudrik de la Chelsea Londra, dar și Artiom Dovbik și Victor Țîgankov, cei doi fotbaliști legitimați la FC Girona.

Cu 116 selecții și 46 de goluri marcate, Andrii Iarmolenko este cel mai experimentat jucător din lot.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, lotul Ucrainei este estimat la 344 de milioane de euro.

"Jovto-blakitnîe" vor debuta la EURO 2024 într-o partidă cu România. Meciul se va disputa în data de 17 iunie pe stadioonul "Allianz Arena" din Munchen, cu începere cu ora 16:00.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult