Sport

Olimpicii, în forfotă maximă

Forfotă mare în parcul Valea Morilor din capitală. Comitetul Național Olimpic și Sportiv a marcat Ziua Mișcării Olimpice printr-un eveniment distractiv. Cei mai mulți participanți au fost angrenați în tradiționala Cursa Olimpică.

În cadrul aceluiași eveniment, au fost prezentați sportivii care sunt deja calificați la Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Câțiva dintre aceștia au participat la concursul de tir cu arcul. Canotoarele Maria Olărașu și Daniela Cociu s-au descurcat de minune, iar arcașul Dan Olaru a avut rol de instructor.

"Oamenii mă întreabă ce sport practic. Se interesează unde îl pot practica. Este un lucru îmbucurător." a spus arcașul Dan Olaru.

"Eu știu că în tir cu arcul distanța este de 70 de metri, dar pentru începători este ok." a afirmat Daniela Cociu.

Nu putea lipsi de la ediția din acest an a Starturilor Olimpice nici Zalina Marghiev, atletă care recent și-a asigurat calificarea la Olimpiadă în proba de aruncare a ciocanului.

„Mi-am realizat obiectivul acela de a mă califica. Am avut probleme psihologice și accidentări. Cu vârsta este mai greu să fii în formă. Sunt fericită și merg doar înainte." a spus Zalina Marghiev.

A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris între 26 iulie și 11 august 2024.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult