Sport

Atalanta Bergamo a cucerit Liga Europei

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Ligii Europei la fotbal. În finala de la Dublin, echipa lui Gian Piero Gasperini a învins cu 3:0 pe Bayer-04 Leverkusen. Formația italiană a cucerit primul său trofeu european și a pus capăt unei serii de 51 de meciuri fără înfrângere în toate competițiile pe care a avut-o în acest sezon proaspăta campioană din Bundesliga.

Atalanta a fost de departe echipa mai bună, mai lucidă, mai concentrată și mai inspirată. Bergamascii au deschis scorul în minutul 12. Nigerianul Ademola Lookman a marcat din centrarea lui Zappacosta, după ce i-a luat fața argentinianului Exequiel Palacios. Atalanta și-a dublat avantajul în minutul 26, prin același Ademola Lookman.

După pauză, Bayer Leverkusen s-a zbătut, însă fără rezultate, nereușind nici măcar să își creeze ocazii de gol, în fața unei formații care a arătat ca un mecanism perfect. Ademola Lookman a izbutit hat-trick-ul în minutul 5, când l-a fentat pe burkinabezul Edmond Tapsoba și a șutat fără speranțe pentru cehul Matej Kovar.

Atalanta își trece astfel în palmares al doilea său trofeu, după Cupa Italiei din 1963. Ea era deja calificată în Liga Campionilor, dar cucerirea trofeului Ligii Europei o poate aduce și pe AS Roma în cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe bătrănul continent, dacă echipa din Bergamo va încheia pe locul 5 în clasamentul Seriei A.

Citește mai mult