Sport

Avem campioană mondială la haltere! Nicoleta Cojocaru, pe prima treaptă a podiumului la Mondialele de juniori

Performanță extraordinară pentru halterele din Republica Moldova. Nicoleta Cojocaru a cucerit 3 medalii de aur la Campionatele Mondiale de juniori "sub 17 ani", ce se desfășoară în Peru.

Nicoleta Cojocaru a făcut furori la competiția în desfășurare la Ciudad de Lima, capitala statului Peru. Reprezentanta Republicii Moldova a concurat în categoria de greutate de până la 55 de kilograme. La stilul "zmuls", eleva lui Sergiu Crețu a înregistrat rezulatul de 80 de kilograme, suficient pentru a cuceri medalia de aur.

În clasamentul final la "zmuls", Nicoleta Cojocaru a depășit-o pe japoneza Waka Sato. Pe a treia treaptă a podiumului a urcat egipteanca Marim Abdel-Latif. Moldoveanca și-a continuat evoluția de excepție și la stilul "aruncat", unde a înregistrat rezultatul de 103 kilograme și a cucerit a doua sa medalie de aur.

În clasamentul final la "aruncat", Nicoleta Cojocaru a devansat-o pe aceaiași japoneză Waka Sato, iar medalia de bronz a fost cucerită de tailandeza Phutarak Waiphod. Cu rezultatul final de 183 de kilograme, Nicoleta a devenit campioană mondială absolută.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult