Social

Delicii culinare și distracție în Parcul „Valea Trandafirilor” din capitală, unde a avut loc cea de-a treia ediție a Festivalului „Chișinău BBQ”

Standuri și mese încărcate cu diverse tipuri de carne, bucate tradiționale autohtone și bucate preparate după rețete străine au atras atenția vizitatorilor la „Chișinău BBQ Festival”. Evenimentul are loc în Parcul „Valea Trandafirilor” din capitală. Aici, iubitorii de grătar au ocazia de a gusta cele mai delicioase mâncăruri și de a se familiariza cu diversitatea tradițiilor culinare moldovenești.

Potrivit vizitatorilor, atmosfera este una distractivă, însă prețurile sunt cam pipărate.

„Prețurile sunt cam mari, dar totul este proaspăt, e normal”. „Bine organizat, lume frumoasă, bucate gustoase, foarte frumos”. „Am mai fost în alte țări, dar în Moldova prima oară. Prețurile sunt accesibile. Am luat niște mici, frigărui”. „E o atmosferă frumoasă, plăcută, noi în fiecare an mai venim aici și vizităm, vedem ce este nou, interesant. Prețurile un pic exagerate, dar știți cum, o dată pe an îți permiți”, au spus oamenii.

Comercianții au menționat că au pregătit diverse bucate și degustări pentru iubitorii de carne și nu doar. Frigărui și fructele de mare se numără printre cele mai solicitate mâncăruri. Prețurile încep de la 100 de lei și pot ajunge până la 700 de lei pentru o porție.

Pe lângă carne, doritorii pot trece și pe la standul cu fructe uscate și gemuri delicioase. Aici prețurile sunt accesibile și totul este natural.

„Avem sucuri, cereale, avem și dulcețuri diferite. Avem la degustare vișini, piersici, cereale”, a declarat Tudor Gheorghiță, comerciant.

„Chișinău BBQ Festival” ajuns la a treia ediție, oferă o oportunitate unică de a gusta cele mai delicioase preparate de barbeque și de a explora cultura și tradițiile moldovenești.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult