Festivalul „Mai Dulce” a revenit după trei ani de pauză
După trei ani de pauză, cel mai dulce festival a revenit la Chișinău. Zeci de patiseri și-au încărcat vitrinele cu diverse dulciuri și bucate tradiționale în cadrul festivalului „Mai Dulce”, care a avut loc în Parcul „Alunelul”. Vizitatorii au avut ocazia să savureze cele mai delicioase bucate și fructe din acest sezon. Totodată, în cadrul festivalului, 12 patiseri au concurat pentru tradiționalul trofeu „Cireașa de pe tort” pentru cel mai bun desert tradițional, internațional și vegan.
Carolina Caraman este fondatoarea unei patiserii din capitală. La acest festival a venit cu dulciuri tradiționale. Femeia spune că torturile Napoleon și Kiev sunt cele mai apreciate, iar la concurs a venit cu mousse în formă de cireașă și cu tortul Medovik.
Carolina Dosca a câștigat anterior de două ori la rând trofeul „Mai Dulce”, iar în acest an a decis iarăși să își încerce norocul.
„Am venit la festival cu diferite deserturi, gen macarons, prăjituri, cookies. La acest festival cookies-urile sunt foarte solicitate, chiar nu m-am așteptat”, spune Carolina Dosca.
Iar Nina Cojocaru din Sângerei a participat la concurs cu dulciuri făcute după rețetele vechi din familie.
„Ideea la toată această producere e mămica mea, Ana Iurcu, sunt ideile ei de bază tradițional, avem asortiment diferit, sărat, dulce, ne bazăm pe produse, ingrediente naturale. La noi tot se cumpără foarte bine plăcinte, rozele cu halva, cu asta participăm la concurs”, susține participanta la festival.
Cei care au trecut pragul acestui festival au rămas impresionați de mirosul și gustul dulciurilor. Prețurile, spun ei, sunt accesibile.
„Superb, cu o dispoziție destul de frumoasă”. „Prețurile sunt reale”, au precizat oamenii.
Margareta Cheptănari a primit premiul pentru cel mai bun desert tradițional și anume cu faimoasa prăjitură „Babă Neagră”. Este a doua oară când câștigă acest trofeu.
„Sunt foarte mulțumită, îmi dă curaj de viață că pot să produc ceva, ca cineva să se bucure și spune mulțumesc după ce a procurat. Toți care au procurat de la mine zic că e foarte bună și am spus: de ce să nu aduc să guste și mai multă lume aici?”, a declarat Margareta Cheptănari.
Festivalul „Mai Dulce” se desfășoară tradițional în luna mai. La ediția din acest an au participat peste 70 de producători locali.