Politic

LIVE: Antony Blinken anunță ajutorul SUA pentru R. Moldova. Declarații, alături de Maia Sandu

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Antony Blinken, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susțin o conferință de presă comună, după o întrevedere bilaterală la Președinție. Oficialul american urmează să anunțe, la Chișinău, despre un nou pachet de asistență americană pentru Republica Moldova, destinat obținerii independenței energetice, conform unui anunț recent al Departamentului de Stat al SUA. Conferința de presă poate fi urmărită, în direct, pe postul public de televiziune, Moldova 1.

Antony Blinken a ajuns în Republica Moldova în după-amiază zilei de astăzi, 29 mai. La Aeroportul Internațional Chișinău, oficialul american a fost întâmpinat de ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, și ambasadorul SUA din țara noastră, Kent Logsdon. Vizita lui Blinken vine la o săptămână după ce Uniunea Europeană a semnat un pact de securitate și apărare cu Republica Moldova, care ne va ajuta să ne apărăm împotriva amenințărilor rusești.

Potrivit analistului politic de peste Prut, Armand Goșu, vizita secretarului de stat în Republica Moldova este o reconfirmare a sprijinului american în contextul războiului din Ucraina.

Amintim că aceasta este a doua vizită a șefului diplomației americane în Republica Moldova, de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Statele Unite sunt unul dintre cei mai importanți parteneri și susținători ai Republicii Moldova. Începând cu anul 1992, Guvernul SUA a sprijinit Moldova cu o finanțare care depășește 2,5 miliarde de dolari.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult