Politic

Maia Sandu, de Ziua Internațională a Mediului: „Un mediu sănătos este o necesitate vitală. Să plantăm și să avem grijă de păduri!”

Mai mulți angajați ai Agenției „Moldsilva” și ai întreprinderilor silvice au fost decorați de președinta Republicii Moldova cu medalia „Meritul Civic”. Șefa statului anunță că a oferit distincțiile pentru contribuția pe care persoanele nominalizate au avut-o la protejarea naturii. De Ziua Internațională a Mediului, marcată astăzi, 5 iunie, Maia Sandu a venit cu un mesaj către cetățeni în care atrage atenția asupra necesității protecției mediului înconjurător.

„Un mediu sănătos nu este un lux, este o necesitate vitală și avem consens la nivel de societate că trebuie să creștem suprafețele împădurite. Pădurile înseamnă sănătatea pământului, apei, aerului și sănătatea cetățenilor noștri. Le mulțumesc celor peste 6000 de persoane care au participat la campania de împădurire din această primăvară și tuturor celor din anul precedent - silvicultori, muncitori, voluntari, reprezentanți ai comunității ecologiste, tuturor cetățenilor care au grijă de natură”, a scris președinta pe rețelele de socializare.

În semn de recunoștință, șefa statului anunță că a decis să înmâneze mai multor angajați ai Agenției „Moldsilva” și întreprinderilor silvice medalia „Meritul Civic” pentru contribuția pe care au avut-o la protejarea naturii.

„În 2023, am reușit să plantăm 7 mii de hectare de pădure, mult mai mult decât în trecut, și sper să continuăm cu ritmuri accelerate. Ne-am propus să plantăm 145 de mii ha în următorii 10 ani! Să plantăm păduri și să avem grijă de păduri!”, a mai declarat șefa statului.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult