Social

Republica Moldova va avea un nou stadion de fotbal, construit conform standardelor UEFA

Republica Moldova va avea un stadion de fotbal nou, modern, construit conform standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA). Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, aflat într-o vizită la Centrul de Pregătire a Selecționatelor Moldovei.

„Vom construi un stadion nou, modern, de categoria 4 UEFA, de 20-25 de mii de locuri. Acest anunț a fost așteptat ani de zile de fotbaliștii noștri și de sutele de mii de amatori și iubitori ai fotbalului din țara noastră”, a spus premierul.

Șeful Guvernului a precizat că, după ce Federația Moldovenească de Fotbal a realizat deja un studiu de prefezabilitate, urmează ca în cel mai scurt timp statul, prin intermediul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și al Ministerului Educației și Cercetării, să înceapă executarea unui studiu de fezabilitate, să elaboreze proiectul viitoarei arene și să ofere terenul necesar construcției care nu va dura mai mult de cinci ani.

Guvernul anunță că mai multe detalii despre proiectul stadionului național vor fi oferite săptămâna viitoare în cadrul unei conferințe de presă.

Citește mai mult