Pericolul ascuns din carnea pregătită la grătar: Riscuri pentru sănătate și soluții
Deși este un mod plăcut de a petrece timpul, de a prepara mâncare și de a sărbători anumite evenimente, prăjirea cărnii la grătar are impact negativ asupra sănătății, susține nutriționista Cristina Serbova. Specialista a vorbit în cadrul emisiunii „Bună dimineața” de la postul public de televiziune, despre riscurile pentru sănătate și a oferit soluții practice pentru reducerea acestora.
„Carnea, într-adevăr, este gustoasă și benefică, însă trebuie să fim atenți cum o gătim și în ce cantități o consumăm. Cu cât mai mare e temperatura de gătire, cu atât mai periculoasă este carnea, din motivul crustei care se face, aceasta fiind dăunătoare”, a specificat nutriționista Cristina Serbova.
Soluția pe care o sugerează nutriționista este să evităm crearea crustei, prin rotirea mai des a cărnii pe grătar. Cristina Serbova ne recomandă să urmăm același sfat și atunci când pregătim legume și pește la grătar.
„Totodată, trebuie să minimalizăm consumul excesiv de alcool împreună cu carnea coaptă la grătar, dar să o combinăm cu legume crude, bogate în fibre, de exemplu, salate, și pâine integrală”, a mai menționat nutriționista Cristina Serbova.
Autor: Maxim Bolohan, stagiar