Social

Sute de hectare de culturi agricole și livezi, distruse de ploile cu grindină

Vântul puternic și ploile cu grindină înregistrate la 8 iunie curent au afectat mai multe culturi agricole, livezi, dar și alte bunuri materiale. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), au fost raportate prejudicii în raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni.

tv8
Sursa: tv8

Potrivit sursei citate, în raionul Ungheni, satul Măcărești, precipitațiile cu grindină au distrus circa 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea-soarelui, 10 hectare de porumb și 20 de hectare de grâu.

Intemperiile au provocat prejudicii considerabile și în raionul Soroca, astfel circa 280 de hectare de porumb au fost distruse. Tot aici, precipitațiile au afectat 43 de hectare de livezi, circa 130 de hectare de floarea-soarelui, precum și circa 80 de hectare de terenuri agricole cu semănături.

De asemenea, au fost înregistrate pagube în localitățile Bărboieni și Soltănești, unde ploile cu grindină au distrus 24 de hectare de livezi și 26 de hectare de viță-de-vie.

Totodată, IGSU anunță că rafalele de vânt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Vântul a smuls și a deteriorat circa 204 foi de ardezie și 160 de metri pătrați de lambriu de lemn.

Citește mai mult