Social

UPDATE Alerta cu bombă din avionul de pe cursa Erevan-Chișinău, falsă. Aeronava, cu moldoveni la bord, se întoarce în Armenia

UPDATE: Alerta cu bombă din avionul din Erevan spre Chișinău s-a dovedit a fi falsă. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către directorul general al companiei avia care opera zborul. Aeronava, cu aproximativ 170 de pasageri la bord, dintre care marea majoritate cetățeni ai Republicii Moldova, se întoarce în Armenia.

„Au intervenit serviciile speciale române și, după verificarea minuțioasă a aeronavei, a pasagerilor, a mărfii și bagajelor, câteva persoane au fost însoțite de către aceste servicii pentru clarificări suplimentare”, a declarat pentru sursa citată directorul companiei avia care a operat zborul.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Serviciul Român de Informații (SRI) a intervenit „de urgență” pe Aeroportul Otopeni, după ce avionul de pe cursa Erevan – Chișinău, la bordul căruia se află în jur de 170 de pasageri, cei mai mulți dintre ei cetățeni ai Republicii Moldova, a aterizat de urgență la București, scrie adevărul.ro.

Presa de peste Prut scrie că avionul, care urma să ajungă la Chișinău, a cerut o escală neprogramată la București. Din primele informații, ar fi vorba despre un scandal la bordul aeronavei și despre amenințări făcute de unii dintre călători.

De asemenea, potrivit sursei citate, s-ar fi înregistrat și un apel la numărul unic de urgență 112, care anunța că la bordul aeronavei se află o bombă.

În consecință, avionul a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. Sursa citată precizează că SRI verifica aeronava și bagajele pasagerilor, cei mai mulți dintre ei fiind cetățeni ai Republicii Moldova. La fața locului s-ar afla inclusiv pirotehniștii și mai multe echipaje de poliție.

Precizăm că, între timp, deputata independentă Marina Tauber a scris pe rețelele de socializare că Chișinăul ar fi refuzat să primească aeronava de pe cursa aeriană ce venea de la Moscova cu escală prin Erevan, la bordul căreia se aflau participanții la congresul blocului „Victorie”, din motive politice.

ACTUALIZARE: Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a venit cu o reacție, după ce în spațiul public au fost distribuite informații potrivit cărora Chișinăul ar fi refuzat aterizarea unui avion care venea de la Moscova la Chișinău, cu escală prin Erevan. Autoritatea susține că operatorul aerian nu ar fi respectat un șir de reglementări naționale. Detalii - AICI.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult