Social

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu oficiali din Ucraina. Dosarul transnistrean, pe agenda discuției

Dinamica actuală a dialogului Chișinău - Tiraspol a fost subiectul discutat la întâlnirea dintre viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, Paun Rohovei, și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko. Oficialii au discutat despre necesitatea de a impulsiona politicile de reintegrare prin prisma oportunităților oferite de statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

„A fost accentuat angajamentul comun de a consolida dialogul și coordonările pe aspecte privitoare la dosarul transnistrean în vederea menținerii unei atmosfere de securitate, soluționării celor mai stringente probleme ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului și generării unui teren favorabil pentru realizarea dezideratului strategic de reîntregire a țării”, se arată în comunicatul emis de Biroul pentru Reintegrare.

În cadrul întrunirii, Oleg Serebrian a reiterat disponibilitatea Chișinăului de a convoca în semestrul II al anului 2024 o nouă reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică.

La rândul său, ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei a reconfirmat sprijinul ferm pentru atingerea unei reglementări finale a conflictului transnistrean, în frontierele internațional recunoscute ale țării, precum și a mulțumit pentru sprijinul acordat Ucrainei de către autoritățile de la Chișinău.

Citește mai mult