Sport

EURO 2024. Anglia ar vrea să joace mai bine

Cu o victorie la limită în fața Serbiei și cu o remiză cu Danemarca, reprezentativa Angliei încă nu și-a arătat potențialul la EURO 2024. Trupa lui Gareth Southgate se pregăște de ultimul meci din grupă, cel cu Slovenia, și are nevoie de o prestație convingătoare pentru a se califica de pe primul loc în optimile de finală.

facebook.com/EnglandTeam
Sursa: facebook.com/EnglandTeam

"Ne dăm seama la ce aspecte ale jocului trebuie să lucrăm mai bine. Am discutat cu jucătorii, membrii staff-ului tehnic. Concluzia este simplă - să producem un fotbal mai bun în meciul cu Slovenia." afirmă selecționerul Angliei, Gareth Southgate.

Reprezentativa Angliei a învins naționala Serbiei cu 1:0 și a remizat cu cea a Danemarcei, scor 1:1, dar așteaptă ca ultimul meci din grupă să fie și mai dificil.

"Slovenii au fost buni în primele 2 meciuri. Jucători bine pregătiți fizic, rapizi. Îl au pe Šeško în atac, jucător dorit de multe cluburi de top. Când joci cu o echipă ca cea a Sloveniei, știi că o să te atace, că o să încerce să te bată." spune mijlocașul Declan Rice.

De cealaltă parte, Slovenia a remizat și cu Danemarca și cu Serbia, iar pentru a se califica în "optimi" este, practic, obligată să câștige meciul.

"Știm că Anglia nu a jucat prea bine până acum, dar asta îi poate motiva. Exact în meciul cu Slovenia, ei vor dori să demonstreze că pot juca mai tare. Ne așteptăm să vedem echipa Angliei foarte disciplinată, bine organizată." spune mijlocașul sloven Jon Gorenc Stankovic.

"Avem mult respect pentru Anglia. Suntem conștienți de calitatea fiecărui jucător al formației adverse. Știm că sunt o echipă tare. Cred că Anglia este una dintre favoritele la cucerirea titlului continental." afirmă selecționerul Matjaz Kek.

Meciul Anglia - Slovenia se va disputa astăzi, cu începere de la ora 22, pe RheinEnergieȘtadion din Koln. Partida va fi transmisă în direct și în exclusivitate de postul național de televiziune Moldova 2. Concomitent, la Moldova 1, va fi transmis în direct meciul Danemarca - Serbia.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult