Sport

EURO 2024. Meci echilibrat în grupa D

Olanda și Austria se întâlnesc în etapa a treia a fazei grupelor de la EURO 2024. Cele două echipe sunt ca și calificate în optimile de finală, iar în clasamentul grupei D sunt despărțite de un singur punct. Partida se va disputa pe stadionul Olympiastadion din Berlin și va putea fi urmărită în transmisiune directă la Moldova 1, începând cu ora 19.

facebook.com/onsoranje
Sursa: facebook.com/onsoranje

Înaintea ultimei etapei echipa Țărilor de Jos conduce clasamentul grupei D, dar nu este sigură că va termina pe primul loc. Pentru a deveni câștigătoare a grupei, "Portocala mecanică" are nevoie de o victorie la o diferență egală cu probabila victorie a Franței în meciul cu Polonia, echipă deja eliminată. La precedentul Campionat European, batavii au câștigat toate meciurile din grupă, dar au fost eliminați în optimi de Cehia.

"Va fi dificil, pentru că echipa Austriei este redutabilă, cu mare valoare, și nu trebuie subestimată nicidecum. Știe cum să facă pressing, așa că trebuie să fim concentrați la maximum." declară selecționerul Ronald Koeman.

"Noi nu suntem concentrați pe așteptările suporterilor. Ne concentrăm doar pe jocul nostru. Trebuie să performăm în teren și nu pe așteptări." afirmă fundașul Stefan de Vrij.

De partea cealaltă, Austria este ca și calificată în optimile de finală, deși are numai 3 puncte în panoplie. Golaverajul pozitiv face ca echipa condusă de Ralf Rangnick să fie bine plasată în ierarhia echipelor clasate pe locul 3. Totuși, austriecii își doresc mai mult de atât. O victorie le-ar putea da șanse să încheie grupa pe primul loc, dar au nevoie și ca Polonia să nu piardă meciul cu Franța.

"Întâlnim un adversar care, din punct de vedere individual, este la fel de bun ca și Franța. Nu au tot atât de mulți jucători de top, dar, totuși, au suficienți. Sunt jucători de calitate care mereu găsesc soluții bune. Misiunea noastră este să nu le permitem asta." spune selecționerul Austriei, Ralf Rangnick.

"Scenariul optim pentru acest meci este victoria. Cel mai important este să ne concentrăm asupra acestei confruntări și vom vedea cu ce ne vom alege." adaugă atacantul Marko Arnautovic.

Partida Olanda-Austria va începe de la ora 19 și va fi transmisă în direct de Moldova 1. Tot de la aceaiași oră vor juca Franța și Polonia, iar meciul va putea fi urmărit în direct la Moldova 2.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult