Regional

Dorin Recean, la Ceadîr-Lunga: „Avem un singur scop, să îmbunătățim nivelul de trai al cetățenilor”

Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă – despre aceasta a vorbit premierul Dorin Recean la întrevederea cu autoritățile publice locale și ale serviciilor publice desconcentrate din Ceadîr-Lunga. Potrivit Guvernului, Dorin Recean a menționat despre necesitatea consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile pentru a accelera procesul de modernizare a țării și a asigura condiții mai bune de viață pentru cetățeni.

gov.md
Sursa: gov.md

„Avem un singur scop - să îmbunătățim nivelul de trai al oamenilor. Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă. Să avem salarii mari, servicii medicale de calitate, drumuri renovate, școli și grădinițe moderne și universități de top”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat aleșii locali să folosească în continuare oportunitățile oferite de Programul Național „Satul European”: „Acest program este o investiție a Guvernului în satele și orașele noastre. Aveți posibilitatea să decideți care proiecte să fie implementate în localitatea voastră, dar și să vă pregătiți pentru accesarea fondurilor de preaderare de care veți beneficia”.

Subiectele abordate de primari au vizat reabilitarea drumurilor, reconstrucția sistemelor de alimentare cu apă, administrarea bazinelor acvatice, precum și repararea caselor de cultură. Primarii s-au referit și la insuficiența cadrelor medicale care deservesc oamenii din localitate.

„Recent, am lansat noi măsuri pentru atragerea și menținerea tinerilor specialiști în sistemul medical, în special în zonele rurale. În primii cinci ani de activitate, absolvenții vor primi o indemnizație unică, în mărime de 200 de mii de lei”, a subliniat premierul.

Discuțiile s-au mai axat pe procesul de amalgamare voluntară și beneficiile acestuia, salarizarea angajaților primăriilor și susținerea copiilor rămași fără ocrotire părintească.

Citește mai mult