Aderare UE

Republica Moldova și România își consolidează cooperarea bilaterală și sprijinul pentru integrarea europeană

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, s-a întâlnit astăzi cu ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu. Au discutat despre stadiul actual și perspectivele cooperării bilaterale. Cei doi oficiali și-au exprimat dorința de a aprofunda și valorifica proiectele comune în domenii precum: energie, infrastructură, agricultură, mediu, cultură și educație.

MAE
Sursa: MAE

Republica Moldova a primit sprijinul României pentru lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Ministrul Mihai Popșoi i-a mulțumit omologului său român, Luminița Odobescu, pentru ajutorul acordat.

„România a fost întotdeauna și rămâne un susținător aprig și sincer al Republicii Moldova în parcursul nostru ireversibil către marea familie europeană", a declarat Mihai Popșoi.

România va continua să ajute Republica Moldova în realizarea reformelor necesare integrării în Uniunea Europeană, a menționat, la rândul său, Luminița Odobescu.

„Vă felicit pentru acest moment istoric. R. Moldova a demonstrat că, dacă există determinare, se poate. Puteți conta pe sprijinul României.”

Întrevederea a avut loc cu ocazia vizitei de lucru pe care șefa diplomației române o efectuează la Chișinău pentru a participa la reuniunea trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina.

În urma evenimentului, Republica Moldova, România și Ucraina vor semna un memorandum privind combaterea dezinformării.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult