Regional

Locuitorii din Briceni și Vulcănești vor plăti mai puțin pentru apă. Vezi noile tarife

Locuitorii din Vulcănești și Briceni vor plăti mai puțin pentru serviciul de alimentare cu apă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi, 5 iulie, avizele pentru micșorarea tarifelor pentru acest an.

Astfel, locuitorii din Briceni vor achita pentru serviciul public de alimentare cu apă – 22 de lei și 98 de bani pentru un metru cub de apă, sau cu 99 de bani mai puțin. Totodată, pentru serviciul public de canalizare, cei din Briceni vor plăti 34 de lei 80 de bani metrul cub de apă, sau cu 2 lei și 6 bani mai puțin.

Pentru locuitorii din Vulcănești, serviciul public de alimentare cu apă va costa 29 de lei și 88 de bani metrul cub de apă, cu 83 de bani mai puțin. De asemenea, se va reduce și tariful pentru serviciul public de canalizare din Vulcănești, care va fi de 31 de lei și 45 de bani, sau cu 57 de bani mai puțin.

Potrivit ANRE, reducerea tarifelor la apă în cele două localități a fost posibilă datorită micșorării cheltuielilor operaționale suportate de furnizorii de apă, inclusiv ale celor pentru energie electrică.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult