Sport

Olanda este în semifinalele Campionatului European de fotbal după o pauză de 20 de ani! (rezumat)

Echipa națională de fotbal a Olandei a învins reprezentativa Turciei cu 2-1 în sferturile de finală EURO 2024. Meciul a avut loc pe Olympiastadion din Berlin.

Tullio Puglia – UEFA
Sursa: Tullio Puglia – UEFA

Prima ocazie a meciului le-a aparținut olandezilor. Memphis Depay a avut o incursiune excelentă, însă a șutat, din marginea careului, puțin peste poarta apărată de Mert Gunok. Următoarea fază i-a aparținut lui Cody Gakpo, care, aflat în interiorul careului, a șutat pe lângă poartă. Turcia a răspuns mai întâi prin Hakan Calhanoglu, care a executat foarte bine o lovitură liberă, însă Abdulkerim Bardakci nu a putut plasa mingea pe spațiul porții. În minutul 35, Samet Akaydin a deschis scorul cu o lovitură de cap, după o centrare excepțională venită de la Arda Guler.

În repriza secundă, în minutul 55, turcii au ratat o ocazie mare de a-și dubla avantajul. Dintr-o lovitură liberă scoasă tot de el, Guler a trimis puternic, însă a lovit bara din dreapta porții lui Bart Verbruggen. Apoi Mert Muldur a șutat puternic din afara careului, dar nu l-a putut învinge pe portarul olandez, care a respins. Și cum în fotbal ratările se răzbună, "Portocala Mecanică" marcat. Stefan de Vrij a restabilit egalitatea, după ce a reluat perfect o centrare venită de la Depay, în minutul 70. După alte 6 minute, Denzel Dumfries a primit mingea în flancul drept, a pasat în careul mic, de unde același Muldur a deviat balonul în propria poartă.

Turcii puteau egala prin Cenk Tosun în minutul 89. Atacantul a trimis mingea puțin peste poartă, din centrarea lui Guler. Încă o ocazie mare a trupei lui Vincenzo Montella a venit în prelungiri. Portarul olandez a avut o intervenție de senzație la lovitura de cap a lui Semih Kilicsoy.

Olanda s-a calificat, astfel, în semifinale. Pe 10 iulie, batavii vor înfrunta Anglia. Meciul se va disputa pe Signal Iduna Park din Dortmund, cu începere de la ora 22, și va fi transmis în direct și exclusivitate de postul național Moldova 1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult