Sport

Spania - Franța, prima semifinală la EURO 2024, astăzi, în direct și în exclusivitate la Moldova 1

Momentul adevărului este aproape! În această seară vom afla prima finalistă a Campionatului European de fotbal din Germania. Echipa națională a Spaniei va lupta pentru un loc în marea finală cu reprezentativa Franței la Munchen.

uefa.com
Sursa: uefa.com

Spania este la un pas de o nouă finală a Campionatului European după ce a cucerit trofeul acum 12 ani. Ibericii au eliminat în sferturile de finală gazda turneului, Germania, iar acum au în față vicecampioana mondială, Franța.

Spaniolii au și probleme de lot înaintea marii confruntări. Dani Carvaja și Robin Le Normand sunt suspendați, iar tânărul Pedri este accidentat.

„Trebuie să fim concentrați mereu, în special când atacăm. Dacă vom reuși să recuperăm rapid mingea, ne vom crea ocazii, indiferent de cât de vitezomani sunt adversarii. Noi putem lovi oricând pe contra-atac.", a declarat fotbalistul spaniol Marc Cucurella.

Selecționerul Franței Didier Deschamps are toți jucătorii apți pentru a da lovitura și a ajunge pentru prima dată în finala unui Campionat European după 24 de ani.

Fotbaliștii echipei naționalei a Franței sunt gata să ajungă în ultimul act la competiția continentală după ce au obținut calificarea în finală la ultimele două ediții ale Campionatului Mondial. Unul din liderii echipei actuale, Antoine Griezmann, atenționează că principalul pericol vine de la puștii spanioli Nico Williams și Lamine Yamal.

„E o echipă ce are un selecționer nou și care face o figură frumoasă la acest turneu final. În aripi sunt foarte periculoși Nico Williams și Lamine Yamal, iar obiectivul nostru este să-i anihilăm.", a menționat fotbalistul francez Antoine Griezmann.

Meciul Spania - Franța va începe la ora 22 și va fi transmis în direct și în exclusivitate la Moldova 1 în comentariul lui Victor Reniță și Victor Mihalcea.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult