Sport

Alcaraz este în semifinale la Wimbledon

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz continuă cursa pentru apărarea titlului cucerit la Wimbledon anul trecut. Ibericul l-a învins pe americanul Tommy Paul cu 5-7, 6-4, 6-2, 6-2 și s-a calificat în semifinale.

Julian Finney/Getty Images
Sursa: Julian Finney/Getty Images

Alcaraz, numărul 3 mondial, a avut emoții în partida din "sferturi". A cedat cu 5-7 primul set și a fost condus cu 0-2 în cel de-al doilea. Deținătorul trofeului și-a revenit ulterior și a jucat formidabil. Mai ales în setul 4, în care a câștigat 93 la sută din punctele jucate cu primul serviciu.

În semifinale, Carlos Alcaraz îl va înfrunta pe Daniil Medvedev, care evoluează sub drapel neutru. Acesta l-a învins în 5 seturi pe liderul mondial, italianul Jannik Sinner. A fost 6-7, 6-4, 7-6, 2-6, 6-3 în favoarea lui Medvedev.

În concursul feminin de la Wimbledon, croata Donna Vekic a învins-o pe neo-zeelandeza Lulu Sun cu 5-7, 6-1, 6-1. Astfel, Vekic va evolua în prima sa semifinală a unui turneu de Mare Șlem.

În semifinale, Donna Vekic o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini. Aceasta a dispus în "sferturi" de americanca Emma Navarro în "sferturi", scor 6-2, 6-1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult