Sport

EURO 2024. Meci tare la Dortmund

Olanda și Anglia se întâlnesc în această seară în cea de-a doua semifinală de la EURO 2024. Batavii nu au mai fost în careul de ași din 2004, iar englezii sunt vice-campioni europeni. Meciul de la Dortmund va începe de la ora 22 și va putea fi urmărit în direct la Moldova 1.

facebook.com/onsoranje
Sursa: facebook.com/onsoranje

Până să ajungă în semifinale, Anglia a câștigat grupa C din care au mai făcut parte Danemarca, Slovenia și Serbia. În cele 3 meciuri, discipolii lui Gareth Southgate au jucat neconvingător. În optimile de finală, "leii britanici" au avut nevoie de două reprize de timp suplimentar pentru a trece de Slovacia cu scorul de 2:1, iar în sferturi, englezii au eliminat Elveția în seria loviturilor de departajare. Anglia va juca pentru a patra oară într-o semifinală de Campionat European, iar în meciul cu Olanda, selecționerul Gareth Southgate se va putea baza pe Marc Guehi, care și-a ispășit etapa de suspendare.

"Ca să fiu sincer, nu înțeleg de ce selecționerul este criticat. Este clar să am ajuns la un alt nivel, unul foarte ridicat. Înaintea acestei semifinale, avem nevoie de liniște. Ne dorim să ajungem din nou în finală, iar asta este tot ce contează acum." spune fundașul Luke Shaw.

De partea cealaltă, batavii au fost și ei destul de palizi în faza grupelor: victorie cu Polonia, egal cu Franța și înfrângere cu Austria. În optimi, Olanda a învins România cu scorul de 3:0, iar în sferturi, "Portocala Mecanică" a dispus cu 2:1 de Turcia. Selecționerul Ronald Koeman a găsit distribuția ideală în meciurile din faza eliminatorie, în ambele meciuri formula de start fiind aceeași. Olandezii sunt angrenați în a cincea lor semifinală europeană. Ultima oară au fost în careul de ași acum 20 de ani.

"Nu ne-am îndeplinit misiunea la acest turneu final. Nu toți suporterii noștri erau încrezători înaintea Campionatului European. Noi înșine eram siguri că putem ajunge departe. Când ești în semifinale împreună cu Spania, Franța și Anglia, ai motive să fii mândru." afirmă selecționerul Olandei, Ronald Koeman.

Partida Olanda-Anglia se va disputa în această seară de la ora 22 pe stadionul Westfalenstadion din Dortmund. Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer și va putea fi urmărit în direct la postul național de televiziune Moldova 1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult