Politic

LIVE // Guvernul s-a întrunit în ședință

Cabinetul de miniștri, condus de prim-ministrul Dorin Recean, se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi a Executivului figurează 17 proiecte.

Vânzarea terenului pentru viitorul sediu al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău este pe ultima sută de metri. Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi o hotărâre pentru semnarea Acordului cu Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noul sediu al misiunii diplomatice. Terenul are o suprafață de 5,2 hectare și se află pe strada Tighina din Capitală. Se estimează că prețul de vânzare va fi de circa 15 milioane de euro, însă toate datele finale vor fi făcute publice după ce echipa de negociatori va încheia toate procesele.

În Republica Moldova va fi creat, în premieră, un sistem informațional dedicat înregistrării, actualizării și interpretării datelor despre maladiile oncologice. Aceste date vor fi introduse în Registrul Național de Cancer. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează a fi aprobat, astăzi, la ședința Guvernului.

Citește mai mult