Politic

Din Parlament, la MAI. Deputata PAS, Mariana Lucrețeanu, numită în funcția de secretar de stat

Deputata PAS, Mariana Lucrețeanu, a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne din data de 15 iulie. Candidatura acesteia a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului din 10 iulie.

Mariana Lucrețeanu este o ingineră și deputat în legislatura 2021-2025 a Parlamentului Republicii Moldova, reprezentantă a Partidului Acțiune și Solidaritate. Lucrețeanu a făcut studii de inginerie și este specialistă în relații internaționale.

A învățat la Universitatea Politehnică din București și deține studii de masterat în dezvoltarea afacerilor și relațiilor externe. În cadrul instruirilor din țările europene a acumulat o bună practică în gestionarea proiectelor de mare anvergură și experiență managerială. La fel, deține experiență relevantă de colaborare în domeniul migrației și muncii, cu oficiali instituționali, societatea civilă, dar și lideri din sectorul privat, în special în țările din Europa de Sud-Est, dar și CSI. Este un bun cunoscător al legislației din domeniul gestionării migrației din UE, fiind direct beneficiară, dar în calitate de specialist. Din 2023, în calitate de deputată, a cooperat cu MAI pentru a soluționa diverse probleme din domeniul migrației și refugiaților”, a spus ministrul Efros.

După plecarea Marianei Lucrețeanu din Parlament, fotoliul de deputat al fracțiunii PAS rămâne liber. Astfel, conform listei supleanților, acesta ar putea fi ocupat de Nicolae Plămădeală, care de profesie este inginer mecanic. Informația a fost confirmată pentru Compania „Teleradio-Moldova” de către purtătoarea de cuvânt a partidului PAS, Adriana Vlas.

Citește mai mult