Social

Un grup de polițiști și carabinieri moldoveni va asigura, alături de colegii francezi, ordinea publică în timpul Jocurilor Olimpice

O echipă de 13 polițiști și carabinieri moldoveni va fi delegată la Jocurile Olimpice din această vară de la Paris. Aceștia, împreună cu colegii lor francezi, vor asigura ordinea publică pe durata competiției. De asemenea, polițiștii moldoveni vor învăța cum să gestioneze situații de risc. Schimbul de experiență va fi posibil datorită unui angajament administrativ de cooperare, care va fi semnat între Republica Moldova și Franța, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

„Respectivul angajament reprezintă un cadru juridic ce va consolida relațiile bilaterale dintre ambele state în domeniul securității. Prin preluarea, inclusiv, a bunelor practici și tactici de menținere a ordinii și securității publice, a schimbului de experiență și de reacționare în situații de risc”, a declarat Efros.

Cea de-a 33-a ediție a Olimpiadei de vară se va desfășura în perioada 26 iulie - 11 august. Republica Moldova are 25 de sportivi calificați la Olimpiada de la Paris.

Citește mai mult