Social

Serviciile cadastrale vor fi prestate în regim online. Ce documente vor fi disponibile în format electronic

Serviciile cadastrale vor fi prestate, din 1 februarie, în regim online, pe o nouă platformă - platforma de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE). Astfel, documentele solicitate vor fi obținute în format electronic. Anunțul a fost făcut pe 30 ianuarie de Agenția Servicii Publice (ASP), care informează că acesta este un proiect pilot.

„În perioada de pilotare, atât persoanele fizice, cât și cele juridice vor putea solicita online și obține în format electronic 11 documente din domeniul cadastral: extrase din Registrul bunurilor imobile, informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale doar pentru bunurile imobile din mun. Chișinău”, precizează ASP.

Pentru deținătorii de semnătură electronică, documentul în format electronic va putea fi descărcat din cabinetul personal (mcabinet.gov.md) de pe Portalul guvernamental al cetățeanului sau al antreprenorului. La solicitare, copia documentului electronic va fi eliberată pe suport de hârtie. Beneficiarul îl va putea ridica la sediul centrului multifuncțional solicitat sau îl va putea primi direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile se vor achita prin intermediul MPay.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult