Politic

Prim-ministra Natalia Gavrilița, către primarii din țară: „Avem același scop – să îmbunătățim viața oamenilor”

Au muncit și muncesc pentru oamenii din localitățile lor. Asta au menționat cei aproximativ 900 de primari și președinți de raioane care au participat, astăzi, la festivitatea dedicată Zilei autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală. În susținerea acestora a venit prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care a ținut să aprecieze eforturile depuse de fiecare ales local. Tot ea a menționat că atât Guvernul, cât și administrația publică locală au același scop - să îmbunătățească viața oamenilor.

gov.md
Sursa: gov.md

Aleșii locali susțin că vor munci în continuare pentru cetățenii din comunități.

„Principalul succes pe care l-am obținut este că am recăpătat încrederea cetățeanului. Cea mai mare realizare care o așteptăm: primăvara aceasta începem să reparăm drumul central, strada centrală”, a menționat Arcadie Covaliov, primar de Sîngerei.

„Venim în sprijinul celor care au nevoie mai mare. Ne-am implicat, facem voluntariat și ne dorim foarte mult ca cei care nu au tot necesarul, toate utilitățile pentru un trai decent, ne străduim să venim în sprijinul lor”, a menționat Valentina Casian, primar de Strășeni.

Atât oficiali din țară, cât și de peste hotare au apreciat efortul pentru implementarea proiectelor noi, în fiecare localitate.

„România a fost, este și rămâne alături de dumneavoastră și acest lucru îl simțiți dumneavoastră cel mai bine. Sute din localitățile care le reprezentați sunt înfrățite cu localități din România”, a declarat Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României la Chișinău.

„Autoritățile locale sunt primul punct de contact pentru cetățenii unei țări și sunt vitale în realizarea serviciilor care îmbunătățesc viața de zi cu zi. Statele Unite vin să consolideze capacitățile administrațiilor locale din Republica Moldova”, a declarat Kent Logsdon, ambasadorul SUA la Chișinău.

„În acest an vom continua să ne concentrăm pe problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale, în special este vorba despre dificultățile în punerea în circuitul economic a unor pământuri sau clădiri”, a declarat, la rândul său, prim-ministra țării, Natalia Gavrilița.

Evenimentul a fost organizat de Guvern cu susținerea partenerilor de dezvoltare din cadrul Programului USAID „Comunitatea Mea”, Proiectului „Mă Implic” al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Promo

Citește mai mult