Aplicația „Găsește Dinoteriul”, lansată la Muzeul de Enografie și Istorie Naturală: vizitatorii vor descoperi exponatele în format digital
Vizitele la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală vor fi mult mai distractive grație aplicației „Găsește Dinoteriul". Mai exact, este vorba de un joc educativ, care oferă o interacțiune directă cu exponatele. Copiii vor putea afla informații despre animalele care se află acolo, iar cei care deja l-au testat spun că au rămas plăcut surprinși.
Aplicația aduce la viață unul dintre cele mai populare exponate - scheletul Dinoteriului. Vizitatorii vor putea să preia controlul unui pui de Dinoteriu, ghidându-l prin sălile muzeului, colectând indicii și descoperind creaturi din perioada Jurasicului.
„Aplicția mi se pare foarte interesantă. Au lucrat. Se vede că au lucrat la ea. Poți să afli multe chestii despre animale. Aflu multe chiar dacă sunt în clasa a VII-a”;
„Am văzut că e interesant, multe animale pe care încă nu le cunoșteam și am aflat informații noi despre ele și o recomand. Poate nu știi despre un animal și vrei să afli informații, poți să le găsești în această aplicație”;
„Un joc extrem de interesant pentru copii, pentru că interacționează cu exponatele din muzeu, află mai multă informație”, au spus vizitatorii.
Prin intermediul aplicației, vizitatorii vor putea să exploreze expoziția permanentă a muzeului, dar și să interacționeze cu nouă exponate vechi expuse periodic.
„Aplicația este o idee care a apărut din necesitatea de a crea ceva care ne-ar conecta cu publicul tânăr, ar pune în evidență și ar valorifica tezaurul muzeului. Vorbim de scheletul de Dinoteriu. Scopul ar fi să extindem aplicația pentru că vedem potențialul”, a declarat Ștefan Nahaba, dezvoltatorul aplicației.
„Descoperim patrimoniul muzeului altfel, sub un alt aspect - mișcare, dinamică. Este important pentru noi ca copiii să cunoască mai bine expoziția muzeului nostru. Sunt sigur că ea va avea și continuitate, această aplicație să cuprindă cumva mai multe săli ale muzeului”, a menționat Petru Vicol, directorul Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală.
Aplicația va fi disponibilă la muzeu din 3 octombrie, iar pe telefoanele mobile, de la mijlocul acestei luni. Prin intermediul Proiectului USAID Moldova pentru Competitivitate și Reziliență Rurală, au fost investiți peste 20 de mii de dolari pentru dezvoltarea aplicației, drept parte a inițiativei „Muzeele Viitorului".