Regional

Start „Caravanei Faptelor Bune” în municipiul Soroca (VIDEO)

Peste 200 de persoane aflate în dificultate din municipiul Soroca vor primi pachete cu produse alimentare pe durata a șase luni. Alexandra Țîganovscaia are 87 de ani și locuiește într-un apartament. La domiciliu am găsit-o îmbrăcată în haine groase, iar termometrul din casă arată doar 9 grade Celsius. Ea spune că nu își permite să conecteze încălzirea, pentru că are o pensie de doar 2400 de lei.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Mulți ani nu am posibilitatea să încălzesc apartamentul. Este sursa mea de existență, pentru că noi suntem obișnuiți să economisim. Acest ajutor este binevenit, pentru că voi folosi cu grijă aceste produse și voi putea face niște rezerve din pensie”, spune Alexandra Țîganovscaia, pensionară.

Pe lângă pachete alimentare, unii beneficiari au primit și produse de igienă.

„Suntem foarte mulțumiți de ajutorul venit din partea UE, este un mare ajutor pentru noi, deoarece suntem țintuiți la pat de 20 de ani. Avem necesitatea aceasta”, susține Ludmila Medvedeva, beneficiară.

În municipul Soroca sunt repartizate peste 200 de pachete alimentare.

„Un proiect destinat pentru a susține persoanele social vulnerabile. După cum știm, criza și pandemia a influențat prețurile la produsele alimentare și ei sunt nevoiți să economisească pentru a-și încălzi locuințele”, menționează Valentina Onica, șef asociația „Casa Speranțelor”.

Acțiunile au loc în cadrul proiectului „Împreună susținem populația vulnerabilă afectată de criza energetică", cu sprijinul Uniunii Europene și implementat de People in Need Moldova.

Lina-Maria Țurcan

Lina-Maria Țurcan

Autor

Promo

Citește mai mult