Eurovision

Finala Națională Eurovision 2023 va fi retransmisă, pentru prima dată, în zece țări

Finala Națională a concursului Eurovision din 4 martie va fi retransmisă, pentru prima dată, în zece țări și va putea fi urmărită, astfel, de peste zece milioane de europeni. Retransmisia va fi asigurată de două posturi internaționale de televiziune, anunță TRM.

TRM
Sursa: TRM

Potrivit unui comunicat emis de Compania „Teleradio-Moldova”, cele două posturi de divertisment sunt disponibile publicului din Belgia, Țările de Jos, Luxembourg, Germania, Austria, Suedia, Israel, Spania, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

După difuzarea Finalei Naționale, cele două posturi europene vor acorda spații de promovare reprezentantului Republicii Moldova, prin realizarea de interviuri în cadrul unor emisiuni speciale.

Amintim că finala Națională Eurovision 2023 va avea loc în data de 4 martie, începând cu ora 19:00, și va putea fi urmărită live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pe pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova.

Punctajul va fi acordat finaliștilor în proporție de 50% de către juriu și în proporție de 50% de către public. În premieră, Telespectatorii vor putea vota online și gratuit concurentul care ne va reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2023. Mai multe detalii despre procedura de votare vedeți AICI.

Concurentul sau formația care va obține cel mai mare punctaj în cadrul Finalei Naționale ne va reprezenta țara la Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023, care se va desfășura la Liverpool, în perioada 9-13 mai.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult