O familie a lăsat Chișinăul pentru a se întoarce în satul natal și a-și dezvolta o afacere

Au lăsat forfota din Chișinău și au revenit în satul natal pentru a-și dezvolta afacerea de familie. Soții Huțuțui, părinți a șapte copii, prepară dulciuri în satul Recea din raionul Râșcani. S-au lansat acum cinci ani cu un laborator modest, iar cu timpul au deschis și câteva cafenele în localitate.
Natalia Huțuțui a fost încă din copilărie pasionată de deserturi. Zilnic, muncește la un meniu diversificat care include peste 30 de produse - de la torturi personalizate, până la prăjituri servite clienților.
„Cel mai mult m-am străduit să păstrez rețetele tradiționale, moștenite de la mămica. Dar deja clar că pe unele le-am modernizat și modificat, ceea ce ține de decoruri mai ales”, ne-a spus Natalia Huțuțui.
Săptămânal, familia Huțuțui gătește aproape 40 de kilograme de produse de patiserie.
„Această muncă nu este ușoară, dar lucrez cu pasiune și dragoste, deoarece îmi place. Parcă nu simt orele multe care le stau în picioare”.
„Deocamdată, tot investim și investim și așteptăm să crească lucrurile. Lucrurile cresc pas cu pas. Deja datorită cafenelelor, lucrurile se dezvoltă încet, dar avem speranță că o să fie bine”, susține antreprenorul Sorin Huțuțui.
Investițiile nu s-au oprit la rețete și oameni. Cu ajutorul unui grant în valoare de aproximativ 180 de mii de lei, obținut prin programul „Start pentru tineri” de la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, familia Huțuțui a achiziționat echipamente moderne pentru producere, păstrare și transport.