Cu sprijinul Institutului Cultural Român, a fost organizată expoziția de fotografie „Soroca interbelică”
La Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul Soroca a fost vernisată expoziția de fotografie întitulată „Soroca interbelică”. Cele 20 de fotografii expuse publicului înfățișează cele mai importante monumente de arhitectură din oraș, din perioada interbelică, unele dintre care urmează a fi renovate. Expoziția a fost organizată.
Aula muzeului a fost arhiplină. Printre cei prezenți la eveniment au fost și tineri care astăzi își fac studiile în clădirile vechi din perioada interbelică. Unul dintre aceste edificii este fosta clădire a Zemstvei, care va fi restaurată de un antreprenor român și care ar putea deveni o nouă atracție turistică din oraș.
„Noi, tânără generație, trebuie să cunoaștem istoria că fără ea nu știm trecutul.”;
„M-a impresionat în această expoziție istoria Sorocii, deoarece trăim în oraș și noi nu știm ce istorie avem.”;
„Nu trebuie distrus ceea ce generațiile precedente au făcut cu greu și dragoste ca aceste monumente să fie construite și păcat că ele acum sunt în ruină. Dar cred ca va veni timpul și o parte din ele vor fi reabilitate. Cel mau bine ar fi dacă ar fi în stilul de cândva, să-i dea suflul și aspectul anterior.”
Organizatorii evenimentului sunt Institutul Cultural Român și Universitatea Populară de Vară "Constantin Stere".
„Vrem să facem cunostință tinerii generații cu clădirile care au avut destin istoric și poartă istoria în sine și nu numai, cu clădirile dar și cu personalitățile care au activat în aceste clădiri: primele licee românești "Domnița Ruxandra" si "Xenopol". Perioada interbelică a fost cea mai fructuoasă perioadă care ocupă un loc de frunte în viața culturală a României”, menționează președinta Universității Populare de Vară „Constantin Stere”, Ana Bejan.
Expoziția poate fi văzută la Muzeul de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca până la sfârșitul lunii martie.