Social

Percheziții la mai mulți polițiști de frontieră: Sunt suspectați de organizarea migrației ilegale

În această dimineață au fost efectuate mai multe percheziții în raioanele Briceni, Edineț, Soroca și în punctul de trecere a frontierei de stat Grimăncăuți – Vașcovțî. Oamenii legii au documentat un grup de persoane, constituit din civili și angajați ai subdiviziunilor MAI, au facilitat traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova a cetățenilor ucraineni, prin zona verde, obținând de la aceștia sume cuprinse între 3000 și 5000 EURO.

Potrivit Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, figuranții prin intermediul angajaților poliției de frontieră introduceau în Sistemul informațional, actele de identitate a cetățenilor ucraineni, aplicându-le în pașapoarte ștampila de intrare în țară, în lipsa acestora, pentru a demonstra intrarea legală pe teritoriul Republicii Moldova.

Prin urmare, aceasta le asigura solicitanților posibilitatea tranzitării legale a Republicii Moldova spre Uniunea Europeană.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că acordă tot suportul necesar organului de urmărire penală și PCCOCS și a reiterat că se va interveni de fiecare data când se cere curățirea sistemului de persoane care se implică în diferite activități ilicite.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult