Regional

Ultima zi a Festivalului „Mărțișor” a culminat, la Comrat, cu un concert grandios. Pe scenă au urcat artiști emeriți din nordul țării

Festivalul de muzică „Mărțișor” s-a încheiat la Comrat cu un concert grandios susținut de mai multe formații din orașul Edineț. În ediția curentă a festivalului au avut loc zeci de spectacole, iar jumătate dintre ele au avut loc în mai multe raioane din țară.

Imagine simbol
Sursa: Imagine simbol

Ultima zi a festivalului a culminat, la Comrat, cu un spectacol inedit în care au evoluat patru formații din nordul țării. De asemenea a fost vernisată și o expoziție cu produse tradiționale.

„Am venit în casa voastră cu pâine și sare, dar și cu voie bună. Vă dorim fericire, pace, bunătate, bucurie și prosperitate”, a menționat Angela Bazatin, șefa Secției cultură, Edineț.

„Am venit cu o expoziție cu haine naționale, sunt și haine naționale și sunt și stilizate”.

„Noi venim de la nord, de la Edineț. Am venit cu o mare plăcere pentru a demonstra dulciurile nordului. Prăjituri tradiționale, babă neagră, baba albă”, spun participanții la eveniment.

Spectatorii au rămas impresionați de recitalurile de muzică și dans, iar sala a fost arhiplină.

„Sunt foarte mulți oameni. Văd că sala este plină, nu sunt locuri goale, asta e foarte bine. Aștept să văd talentele din Edineț”. „Am venit la festival împreună cu bunica. Îmi plac foarte mult cântecele și dansurile”, spun spectatorii.

Cea de-a 57-a ediție a Festivalului Internațional „Mărțișor” s-a desfășurat în perioada 1-10 martie. În cadrul ediției curente, au fost invitați artiști din țară și de peste hotare, care au prezentat 42 de spectacole. 25 dintre ele au avut loc în raioanele țării.

Promo

Citește mai mult