Regional

De la Bălți la Sîngerei – pe jos. Protestatarii lui Șor spun că au fost împiedicați să ajungă la mitingul din centrul capitalei

Sute de protestatari și zeci de microbuze și autocare din nordul țării, care intenționau să ajungă astăzi la Chișinău, au fost opriți de agenții de patrulare. Pentru a ajunge la manifestația din capitală, oamenii au decis să meargă pe jos din orașul Bălți spre orașul Sîngerei, unde li s-a promis că sunt așteptați de autocare ce îi vor duce la destinație. Pentru câteva ore, drumul național a fost blocat.

Revoltați de acțiunile polițiștilor, oamenii care se deplasau din mai multe raioane din nordul țării au blocat drumul național din orașul Bălți.

„Eu v-am explicat. Eu vă mai spun o dată. Gazul s-a scumpit, lumina s-a scumpit, pâinea s-a scumpit. Cu ce să trăim mai departe? Am venit să protestăm pentru a da totul înapoi, așa cum a fost”, spune o manifestantă.

Printre protestatari au fost identificați copii, dar și persoane în stare de ebrietate.

„Eu am și alte chestii în Chișinău, pe lângă protest. Acum întârzii cu două ore. Mi se rupe o mică afacere”.

„Ei nu ne lasă să mergem la Chișinău pentru că știu cu ce s-ar putea termina totul acolo. Noi nu vrem să o înlăturăm doar pe Maia Sandu, dar tot Parlamentul”, au mai spus manifestanții.

Oamenii au venit și cu acuzații în adresa jurnaliștilor care vorbeau doar limba română.

„ - Totul este clar cu voi băieți. Vouă nu vă oferim comentarii. Noi nu l-am înțeles ce spune. - E o problemă că vorbesc în limba română? - Nu știți limba rusă? De ce nu știi limba rusă? - Ai trăit în perioada Uniunii Sovietice, iar acum nu știi limba rusă?”.

Reprezentantul Partidului „Șor” în regiune, Alexandr Procopenco, le-a promis protestatarilor că autobuzele îi așteaptă la Sîngerei.

„Sunt un simplu locuitor al orașului Bălți. Poliția s-a adresat la mine, probabil, pentru că sunt îmbrăcat în palton. Este un miting spontan prin care oamenii au vrut să atragă atenția pentru că transportul pe care l-au comandat, din motive clare, deja a doua oară este blocat în drum spre Chișinău”, a declarat Alexandr Procopenco, vicepreședintele Organizației Teritoriale Bălți, Partidul „Șor”.

Potrivit poliției, protestatarii au blocat mai multe porțiuni de drumuri naționale în raioanele Glodeni, Soroca, Rîșcani și Cimișlia.

Promo

Citește mai mult