Social

Protest în fața Primăriei Chișinău: Membrii unor ONG-uri, nemulțumiți de gestionarea treburilor în capitală. Reacția lui Ion Ceban

Protest la Primăria Chișinău. Membrii ONG-urilor Societatea Umană și Primăria Municipală Alternativă Națională au venit astăzi în fața sediului administrației publice locale pentru a-și exprima nemulțumirea față de modul în care sunt gestionate treburile din oraș. Potrivit lor, „municipalitatea a devenit un cuib de corupție și persecuție, discriminare și hărțuire”. Edilul Ion Ceban s-a arătat supărat pe manifestanți și pe faptul că trebuie să comenteze cu privire la un protest, care, potrivit lui, ar fi organizat de partidul de la guvernare.

Facebook
Sursa: Facebook

Organizatorii protestului susțin că Primăria Chișinău s-a cufundat în corupție, discriminare și hărțuire în orice domeniu, începând de la construcțiile ilegale și terminând cu bunăstarea animalelor.

Potrivit organizatorilor, după ce ani la rând Primăria a ignorat problema animalelor fără adăpost, Ion Ceban a anunțat că îl va demite pe Karl Luganov, șeful Secției control și protecție a animalelor, invocând că acesta este membru PAS. Cauza reală ar fi, însă, că Luganov cere transparență și respectarea regulamentului.

„Situația este de demult, sunt ani în șir, în decurs la tot mandatul în care noi ne-am adunat la proteste. Și noi toți vorbim de același lucru: corupție, discriminare, hărțuire, netransparență, oamenii sunt hârțuiți, oamenii sunt dați afară pentru poziția lor, pentru faptul că luptă”, a declarat un reprezentant privind protecția animalelor, Anastasia Cozlovschi.

Fostul vicepretor al sectorului Ciocana, Sergiu Secrieru, susține că a fost concediat în mod forțat. Deși are două câștiguri de cauză, iar Primăria a pierdut o groază de bani plătind avocații, el nu ar mai fi fost lăsat să-și facă munca în mod cinstit.

„Am fost abuziv concediat, am fost repus în funcție și iar concediat doar din cauza că nu am dorit de a îndeplini careva dorințe sau niște cerințe ilegale ale pretorului cât și a persoanei de la conducere. Persoanele care vor să-și îndeplinească într-adevăr funcția, ei sunt dați afară, sunt dați afară foarte abuziv și ilegal”, a declarat Sergiu Secrieru.

Fiind întrebat ce crede despre protestul de azi, Ion Ceban a spus că nu vrea să comenteze ce fac cei de la PAS.

„Trebuie să comentez tot felul de prostii și pârțuri ale PAS-ului de dimineață până seară. Terminați, deschideți vă rog frumos ochii, curățați-vă urechile și începeți să vedeți lumea prin altă prismă, lucruri se întâmplă și în afară de PAS și în afară de pârțurile lor”, a declarat edilul.

Protestatarii au înaintat o petiție care vizează soluționarea problemei animalelor fără adăpost. De asemenea, manifestanții spun că vor face apel la ambasade și organizații pentru protecția drepturilor omului, pentru a-i sprijini pe locuitorii capitalei în lupta pentru o primărie integră și transparentă, lipsită de corupție și discriminare.

Văcărescu Valeria

Văcărescu Valeria

Autor

Promo

Citește mai mult