Sport

Au acceptat provocarea Moldova 1: Trei fotbaliști sud-americani ai clubului Zimbru Chișinău au gustat bucate tradiționale moldovenești

Și-au adus contribuția la victoria Zimbrului Chișinău în fața rivalei Sheriff Tiraspol, s-au adaptat de minune în țara noastră, iar acum au încercat... mâncarea tradițională moldovenească. Brazilienii Matteo Amoroso și Caio Dantas împreună cu argentianianul Thiago Ceijas au acceptat provocarea postului național de televiziune de a fi în pielea unui moldovean într-o zi obișnuită.

După ce au luat prânzul alături de coechipieri, Matteo Amoroso, Caio Dantas și Thiago Ceijas au avut în față câteva feluri de mâcare tradițională moldovenească. Evident, nu puteau lipsi sarmalele. Cu zâmbetul pe buze, și un pic curioși, fotbaliștii sud-americani au folosit cuțitul și furculița, înainte de a simțit gustul cărnii tocate, amestecată cu orez și înfășurată în foi de varză.

Trio-ul braziliano-argentinian a rămas împresionat de sarmale. Tot în acea farfurie, Matteo, Caio și Thiago au avut câte o bucată de piftie. Au comparat-o cu gelatina, însă nu au rămas impresionați de gustul acesteia. Înaintea de a mânca mamăligă, fotbaliștii Zimbrului au încercat puțină salată din sfeclă roșie, cartofi și hering, însă preparatul din făină de porumb le-a plăcut mai mult.

Cel mai impresionat a rămas Matteo Amoroso. Din meniu nu puteau lipsi dulciurile. Așa-numita „Baba neagră”, un desert tradițional al bucătăriei moldovenești, popular în regiunile de nord ale Republicii Moldova. Reacția lui Caio Dantas nu necesită multe comentarii. La final, Mateo Amoroso, Caio Dantas și Thiago Ceijas au vorbit despre această provocare, dar și ce preferă să mâncânce atunci când se află în țara natală.

„Din cele 4 feluri de mâncare pe care le-am gustat, cred aș putea pregăti desertul. Dacă aș încerca, m-aș descurca și cu sarmalele”, a declarat Caio Dantas.

„Când sunt în Argentina, îmi place să mănânc „Assado”. Nu este altceva decât carnea pregătită la grătar. Îmi place și bucătăria japoneză, în special Suchi. De la voi, aș spune că desertul este foarte gustos”, a afirmat Thiago Ceijas.

„Pentru a da cel mai bun randament, un fotbalist profesionist are nevoie de mâncare sănătoasă și gustoasă. Îmi place Chișinăul. Din cauza frigului, evit parcurile și prefer mall-urile”, a subliniat Matteo Amoroso.

După ce au gustat mâncarea tradițională moldovenească Matteo Amoroso, Thiago Ceijas și Caio Dantas se pregătesc de ultima partidă a echipei Zimbru Chișinău din acest an. Pe 30 noiembrie, „galben-verzii” vor găzdui pe concitadina Politehnica UTM Chișinău, în etapa a 21-a a campionatului primei divizii moldovenești de fotbal.

Alexandru Rusu

Alexandru Rusu

Autor

Citește mai mult